Στην κατάμεστη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/11/2017 η παρουσίαση του βιβλίου «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο». Το βιβλίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της παραγωγής του ελαιολάδου, ξεκινώντας από την παραγωγή του ελαιοκάρπου και φθάνοντας μέχρι την τυποποίηση, τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά και την ελαιϊκή πολιτική.

Καινοτομία του βιβλίου, το οποίο απολύτως δικαιολογημένα φέρει τον τίτλο της «εγκυκλοπαίδειας», αποτελεί το γεγονός ότι υπό την επίβλεψη του κ. Βασίλη Ζαμπούνη συγκεντρώνει την έρευνα και τη γνώση 38 συγγραφέων, κορυφαίων ο καθένας στον τομέα του, αποτυπώνοντας έτσι  με τρόπο εκλαϊκευμένο και μεστό, τη γνώση του καθενός για την κάθε πτυχή του ελαιολάδου.

Ένας εκ των συγγραφέων, ο οποίος είχε την τιμή να συμμετέχει στη συγγραφή της ενότητας για την ιχνηλασιμότητα του ελαιολάδου είναι ο κ. Καλτσής Ιωάννης, MSc Γεωπόνος και Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPON ΑΕ, ο οποίος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Ζαμπούνη και εύχεται το βιβλίο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το πολύτιμο εθνικό μας προϊόν.

Στις 7 ενότητες της έκδοσης παρουσιάζονται αναλυτικά :
1. Ιστορία & Πολιτισμός
2. Η πρωτογενής παραγωγή (καλλιέργεια)
3. Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο)
4. Συσκευασία, Τυποποίηση
5. Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου
6. Υγεία & Διατροφή
7. Θέματα Αγροτικής Ελαιϊκής Πολιτικής 

Η «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του ελαιολάδου, στους επαγγελματίες, στους λάτρεις του προϊόντος, στη γενιά των νέων επιχειρηματιών, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα απαραίτητο βοήθημα για οποιονδήποτε εμπλέκεται ή θέλει να εμπλακεί με το ελαιόλαδο.

Για την παρουσίαση του βιβλίου, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού olivenews εδώ.