Η PROTYPON συμμετείχε στην υλοποίηση των εκπαιδεύσεων των ελαιοπαραγωγών των ΟΕΦ (Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων) που διοργανώθηκε από την εταιρεία AGRON και η οποία αφορούσε την εφαρμογή του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας, σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2, στο πλαίσιο εφαρμογής του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας του ΚΑΝ. 611/2014 & 615/2014.
Εκ μέρους της PROTYPON η εκπαίδευση υλοποιήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και MSc. Γεωπόνο, κ. Καλτσή Ιωάννη, ο οποίος έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης των εν λόγω ΟΕΦ, ενώ από την AGRON συμμετείχαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Αργυροπούλου Έφη, η οποία παρουσίασε το συνολικό πρόγραμμα για την κάθε Οργάνωση και ο γεωπόνος κ. Συρεγγέλας Ανδρέας.
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις παρακάτω Οργανώσεις Ελαιοκομικών Φορέων :
1) ΟΕΦ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, Τετάρτη 13/7/2016, 08:00πμ, στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής
2) ΟΕΦ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, Πέμπτη 14/7/2016, 11:00πμ, στο Πνευματικό Κέντρο Προποντίδας
3) ΟΕΦ ΠΗΛΙΟΥ, Παρασκευή 15/7/2016, 19:30μμ, στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής
4) ΟΕΦ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Δευτέρα 19/7/2016, 12:30μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου
5) ΟΕΦ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, Παρασκευή 22/7/2016, 12:00μμ, στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα
Ο κ. Καλτσής επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την ορθή εφαρμογή του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και επικεντρώθηκε στο τρίπτυχο 1) Ασφάλεια Παραγόμενου Ελαιοκάρπου, 2) Προστασία περιβάλλοντος και 3) Ασφάλεια και προστασία του ελαιοπαραγωγού από τη χρήση των φυτοφαρμάκων. Επίσης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των αναλύσεων εδάφους και φυλλοδιαγνωστικής για τη λήψη απόφασης λίπανσης των ελαιώνων από τον επιβλέποντα γεωπόνο και έγινε παρουσίαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην υλοποίηση των συγκεκριμένων συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Τέλος, τονίστηκαν οι δύο μεγάλες διαφοροποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στα εν λόγω προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Η πρώτη είναι η χρήση του προγράμματος “Συμβουλή λίπανσης”, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η πραγματοποίηση αναλύσεων εδάφους και φύλλων σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων για την κάθε ΟΕΦ και η καταχώρηση των δεδομένων αυτών σε ειδικό λογισμικό, από το οποίο προκύπτει η κατάλληλη οδηγία λίπανσης . Η δεύτερη μεγάλη διαφοροποίηση αφορά τη χρήση ενός ειδικού λογισμικού – software, στο οποίο καταγράφεται το σύνολο των εισροών και των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται σε κάθε εγγεγραμμένο ελαιώνα στο ΣΟΔ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πλήρης καταγραφή σε πραγματικό χρόνο των επεμβάσεων που πραγματοποιεί ο κάθε εγγεγραμμένος ελαιοπαραγωγός στο ΣΟΔ. Και στις δύο περιπτώσεις, τα λογισμικά έχουν σχεδιαστεί από την εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
Παρακάτω παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκπαιδεύσεις, οι οποίες κατά γενική ομολογία, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή των παραγωγών, καθώς και ενδεικτικές αναφορές του τοπικού τύπου.
Αφήστε ένα σχόλιο