Με μεγάλη προσέλευση ελαιοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών που διοργάνωσε η PROTYPON για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του συνεταιρισμού.  

Η εκπαίδευση διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια εφαρμογής του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας των ΟΕΦ ΚΑΝ (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 και αφορούσε τη δράση Γ.iii.1 «Καταρτίσεις ελαιοπαραγωγών σε νέες τεχνικές καλλιέργειας».

Η θεματολογία της εκπαίδευσης αφορούσε:

α. Βιολογικές Μεθόδους Φυτοπροστασίας και

β. Εναλλακτικές Τεχνικές Λίπανσης για την ελαιοκαλλιέργεια.

Εισηγητής των παραπάνω εκπαιδευτικών ενοτήτων ήταν ο κ. Ηλίας Κάνταρος, εξειδικευμένος γεωπόνος σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά την παραπάνω θεματολογία και αναφέρθηκε σε αποτελεσματικές εναλλακτικές τεχνικές της βιοκαλλιέργειας στην ελιά. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Καλτσής Ιωάννης (MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPOΝ AE). Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομιλητές είναι ιδρυτικά μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε.  

Την εκπαίδευση παρακολούθησε πλήθος ελαιοπαραγωγών της περιοχής και μελών του συνεταιρισμού ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους ελαιοπαραγωγούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών πρακτικών και την υιοθέτηση εναλλακτικών βιολογικών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια.

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας θα συνεχίσει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους ελαιοπαραγωγούς του σύμφωνα πάντα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας των εκπαιδευτικών δράσεων.