Η PROTYPON συνεχίζοντας τον επιτυχημένο κύκλο εκπαιδεύσεων των ελαιοπαραγωγών διοργανώνει, την Παρασκευή 18 Μαρτίου (ώρα:10.30), στον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας εκπαίδευση με βασικό θέμα το κλάδεμα της ελιάς.  

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τον Καθηγητή Δενδροκομίας και Ελαιοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πέτρο Ρούσσο και η αναλυτική θεματολογία της εκπαίδευσης έχει ως εξής:

α. Κλάδεμα ελαιοδένδρου και

β. Βιοθρυμματισμός στην ελαιοκαλλιέργεια.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Καλτσής Ιωάννης (MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPOΝ AE). Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομιλητές είναι ιδρυτικά μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε.  

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί στα πλαίσια εφαρμογής του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας των ΟΕΦ ΚΑΝ (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 και αφορά την δράση Γ.iii.1 «Καταρτίσεις ελαιοπαραγωγών σε νέες τεχνικές καλλιέργειας», που υλοποιεί η PROTYPON AE για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας.

Στην αίθουσα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης της εκπαίδευσης κατόπιν επικοινωνίας με τον ΑΕΣ Στυλίδας.