Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανοικτή συζήτηση (μέσω Zoom) που διοργανώνει η  Άξιον Εκδοτική (Ελιά & Ελαιόλαδο και olivenews.gr) οργανώνει ανοικτή συζήτηση με θέμα «Καμπάνια για την αναβάθμιση του ελληνικού ελαιολάδου. Τα δίκτυα εμπορίας του ελαιολάδου από το στάδιο της άλεσης έως τον τελικό καταναλωτή: Λύση ή πρόβλημα ο 16κιλος τενεκές;».

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.

H Dr. Livia Rinaldi (γεωπόνος, εμπειρογνώμων ελαιολάδου, εκπρόσωπος της συνεταιριστικής Italia Olivicola) και ο Juan Vilar (PhD, olive culture international analyst, strategy consultant and University of Jaen professor), αρχικά θα παρουσιάσουν την κατάσταση στις χώρες τους, Ιταλία και Ισπανία (με ταυτόχρονη διερμηνεία ελληνικά) και θα δεχθούν περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων από το ακροατήριο.

Εν συνεχεία, θα ανοίξει η συζήτηση αποκλειστικά μεταξύ των Ελλήνων συμμετεχόντων με την κυρία Δήμητρα Αλιέως (Δρ. Οικονομολόγος, Πρ. Υπεύθυνη Αγορών SOVENA S.A.), η οποία θα αναφερθεί στη διεθνή αγορά.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ χορηγοί και ομιλητές της εκδήλωσης είναι επώνυμες εταιρείες στον χώρο του ελαιολάδου.

Παροχή Συμβουλών και Υπηρεσιών:

-Γερμανάκη Ελευθερία,Γευσιγνώστρια, Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ

– Protypon ΑΕ (Γιάννης Καλτσής MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος)

– Χημικοτεχνική (Μαρία Σπαντιδάκη, εργαστηριακές αναλύσεις)

– TÜV Hellas (Αραπογιάννης Θωμάς, Διευθυντής Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων)

Οργανωτής και συντονιστής, ο Βασίλης Ζαμπούνης, με την γνώση και εμπειρία των 41 ετών.