Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΠΑΤ κ. Κων/νου Μπαγινέτα αποφασίστηκε η επαναπροκήρυξη των προσκλήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής που παρουσίασαν τα Υποέργα της Μεταποίησης και του Εκσυγχρονισμού γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Στο νέο κύκλο θα περιλαμβάνεται πρόσκληση για επενδύσεις στην Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων με προϋπολογισμό 65 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα δημοσιευθεί πρόσκληση Εκσυγχρονισμού των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ, και πρόσκληση Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών με 10 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στον προηγούμενο κύκλο των προσκλήσεων του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας συνολικά υποβλήθηκαν 520 αιτήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Στο πρόγραμμα της Μεταποίησης έγιναν 87 αιτήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 400 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη οριστικοποιήθηκαν 41 αποφάσεις ένταξης  ενώ οι αξιολογήσεις συνεχίζονται και αναμένεται η ολοκλήρωσή της μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

 

 

Η PROTYPON παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιχειρησιακών λειτουργιών με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της επεξεργασίας, διάθεσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, των συστημάτων ποιότητας, της ιχνηλασιμότητας, καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεστε για την εξέλιξη και την προκήρυξη των προσκλήσεων όλων των προγραμμάτων και να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter μας.