Ολοκληρώθηκε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης του συνόλου των υποψηφίων επενδυτικών σχεδίων που συνέταξε η εταιρεία συμβούλων PROTYPON, στα πλαίσια της προκήρυξης του Υπομέτρου 4.2: «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων», στη Δράση  4.2.1 «Μεταποίηση, Εμπορία ή και Ανάπτυξη Γεωργικών Προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν)», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια των φορέων αφορούν τους παρακάτω παραγωγικούς τομείς :

  • Ελαιούχα Προϊόντα (εκσυγχρονισμός ελαιοτριβείου, μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς)
  • Οπωροκηπευτικά (ίδρυση και εκσυγχρονισμός ψυγείων και τυποποιητηρίων φρούτων και λαχανικών)
  • Γάλα (επεξεργασία γάλακτος, παραγωγή προϊόντων γάλακτος, τυρί, γιαούρτη)
  • Δημητριακά (παραγωγή αλεύρων, ξήρανση δημητριακών)
  • Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά (ίδρυση μονάδας επεξεργασίας και συσκευασίας)
  • Ξύδι (παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες)

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων ξεπερνά τα 9 εκ. €. και η υλοποίηση τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 30η Ιουνίου 2022.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης της PROTYPON, ο κ. Ιωάννης Καλτσής θα ήθελε να ευχαριστήσει τους πελάτες που εμπιστεύτηκαν την υποβολή των επενδυτικών τους σχεδίων στην PROTYPON και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της υλοποίησης, αλλά και τα στελέχη της εταιρείας για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που διαθέτουν, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο Μέτρο παρουσιάζει αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς και για την άριστη συνεργασία τους με τους πελάτες της. 

Μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις με τους πίνακες ένταξης έργων εδώ