Το περιοδικό «ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ» για μια ακόμη χρονιά, φιλοξένησε στο τεύχος του Φεβρουαρίου αφιέρωμα που αφορά στην πιστοποίηση, όπου δημοσιεύτηκε το άρθρο του κ. Καλτσή Ιωάννη (MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPOΝ AE) σχετικά με την παρουσία μηδενικών υπολειμμάτων στα προϊόντα.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλτσής στο άρθρο του, η ανάπτυξη του κλάδου της πιστοποίησης τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες παραγωγής φρούτων και λαχανικών μέσα από ελεγχόμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα το τελικό παραγόμενο προϊόν να θεωρείται ασφαλές.

Ο κ. Καλτσής επισημαίνει την τάση στον τομέα του λιανεμπορίου, που απαιτεί σε αρκετές περιπτώσεις, προϊόντα  με μηδενικά υπολείμματα, ακόμη και από εγκεκριμένα χημικά σε χαμηλά επίπεδα και διευκρινίζει ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα  δεν είναι πάντα εφικτό και εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες, αλλά και από το είδος των προϊόντων.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται η σημασία ενός αποτελεσματικού σχεδιασμού συστήματος πιστοποίησης για την παραγωγή προϊόντων με μηδενικά υπολείμματα.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο ΕΔΩ.