Με μεγάλη προσέλευση ελαιοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου η εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών που διοργάνωσε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του συνεταιρισμού στο παλαιό εργοστάσιο του συνεταιρισμού.

Η εκπαίδευση διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια εφαρμογής του εγκεκριμένου τριετούς προγράμματος εργασίας των ΟΕΦ ΚΑΝ (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 και αφορούσε τη δράση Γ.iii.2 “Εφαρμογή Αρχών Βιώσιμης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας-Τεχνικές Επιδείξεις”.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία συμβούλων PROTYPON AE με ομιλητή τον κ. Καλτσή Ιωάννη (MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPOΝ AE), ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα της εναλλακτικής διαχείρισης και των καλλιεργητικών πρακτικών που σχετίζονται με την αξιοποίηση των υποπροϊόντων της ελαιοκαλλιέργειας καθώς και την επίδραση των πρακτικών αυτών στην κλιματική αλλαγή.

Την εκπαίδευση παρακολούθησε πλήθος ελαιοπαραγωγών της περιοχής και μελών του συνεταιρισμού ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους ελαιοπαραγωγούς σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών πρακτικών και την υιοθέτηση εναλλακτικών πρακτικών.

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας θα συνεχίσει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους ελαιοπαραγωγούς του σύμφωνα πάντα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας των εκπαιδευτικών δράσεων.