Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παραγωγικών επενδύσεων Οινοποιείων και Συνεταιριστικών Οργανώσεων στο σύστημα του ΥΠΑΑΤ με αντικείμενο την οινοπαραγωγή και θα ολοκληρωθεί μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου.

Δικαιούχοι αυτής της στήριξης είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις ή οι οργανώσεις παραγωγών οίνου που παράγουν και διαθέτουν στο εμπόριο προϊόντα οίνου. Επιπρόσθετα, μπορούν να καταστούν δικαιούχοι οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις δύο ή περισσοτέρων παραγωγών οίνου ή διεπαγγελματικές οργανώσεις.

Πρόκειται για ετήσιο πρόγραμμα, επιδοτούμενο εξολοκλήρου από Ευρωπαϊκά κονδύλια με ποσοστά επιδότησης ανάλογα με την περιφέρεια:

  • Ποσοστό 40% στις Περιφέρειες: Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης.
  • Ποσοστό 50% στις Περιφέρειες:  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
  • Ποσοστό 65% στις Περιφέρειες: Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Επιλέξιμοι είναι προϋπολογισμοί  μεταξύ 10.000€ και 350.000€ ενώ σε περίπτωση ένωσης προσώπων ή συλλογικού φορέα (Συνεταιρισμοί, Οργανώσεις Παραγωγών, Ενώσεις Οινοπαραγωγών κλπ) το όριο αυξάνεται στα 500.000€.

Επιδοτείται η απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής, αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών, επενδύσεις ποιοτικού ελέγχου, υποδομές πωλήσεων όπως αίθουσες γευσιγνωσίας και εκθέσεων, επενδύσεις μάρκετινγκ, κτήρια και εξοπλισμός γραφείων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ενημερωτικό έντυπο