Στο καθιερωμένο πλέον αφιέρωμα για την Πιστοποίηση στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ, ο Γιάννης Καλτσής (MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPON) αρθρογράφησε, σχολιάζοντας τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον γεωργικό τομέα.

 

Με δεδομένη πλέον την κλιματική κρίση και τις αλλαγές που επιφέρει, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωτογενής τομέας, τονίζεται στο δημοσίευμα η αδυναμία εφαρμογής των προϋποθέσεων της «Πράσινης Συμφωνίας» και της δημιουργίας νέων οικολογικών σχημάτων. Κρίνεται αναγκαία λοιπόν μια εθνική στρατηγική δράσης με τη σύμπραξη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Πολιτείας, ώστε να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες της «Πράσινης Συμφωνίας» και τη χρήση στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.

 

 

Η PROTYPON παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιχειρησιακών λειτουργιών με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της επεξεργασίας, διάθεσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, των συστημάτων ποιότητας, της ιχνηλασιμότητας, καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος.