Το 28ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών θα διεξαχθεί στην Αιδηψό, που σύμφωνα με στελέχη της Ένωσης θα έχει καθαρά εμβληματικό χαρακτήρα, λόγω των περιβαλλοντικών καταστροφών που υπέστη η Βόρεια Εύβοια κατά την περσινή μεγάλη πυρκαγιά.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου και έρχεται ως συνέχεια του προηγούμενου, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Άγραφα. Στο φετινό συνέδριο θα συμμετέχουν ομιλητές από τον χώρο της εκπαίδευσης, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και από πολλούς οργανισμούς, όπου θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Στο συνέδριο θα παρευρεθεί ως ομιλητής ο κ. Γιάννης Καλτσής (MSc Γεωπόνος, Διευθύνων Σύμβουλος της PROTYPON ΑΕ), όπου θα παρουσιάσει τις Προοπτικές στον Πρωτογενή Τομέα μέσα από συλλογικά σχήματα και την αγροτική συμβουλευτική.

Το φετινό συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι και ο Δήμος Αιδηψού Ιστιαίας, όπως επίσης και άλλοι φορείς.

Το ετήσιο συνέδριο της ΠΕΝΑ (Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών) ξεκίνησε το 1994 και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς θεσμούς του αγροτικού χώρου. Αποτελεί ένα βήμα ανταλλαγής, προώθησης και ενθάρρυνσης βέλτιστων πρακτικών εμπειριών και καινοτόμων ιδεών για τους νέους Ευρωπαίους αγρότες. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό και αποτελεί τόπο συνάντησης των νέων αγροτών της χώρας μας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.