Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στην Στυλίδα Φθιώτιδας, εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Ολοκλήρωση διαβούλευσης Πρόσκλησης LEADER για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης µε πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027» και πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ο.Σ.Κ. του Δήμου Στυλίδας.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την παρουσίαση των προγραμμάτων LEADER της νέας ΚΑΠ 2021-2027, των οποίων η οργάνωση προχωρά γρήγορα. Έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και η ενημερωτική αυτή εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της επιλογής των φορέων που θα αναλάβουν να τρέξουν τα προγράμματα σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή των κατά τόπους Αναπτυξιακών.

Οι προσκλήσεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις αναμένονται εντός 6μήνου μετά την επιλογή των Αναπτυξιακών που διαχειριστούν το πρόγραμμα.

Στις δράσεις των αναμενόμενων προσκλήσεων θα περιλαμβάνονται:

  • Ενίσχυση µεταποιητικών µονάδων έως 400.000 ευρώ για την παραγωγή µόνο τοπικών γεωργικών προϊόντων µε ποσοστό ενίσχυσης έως 65%.
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων µε σχέδια έως 300.000 ευρώ στους τοµείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας και παραγωγής ειδών µετά την 1η µεταποίηση και ύψος ενίσχυσης έως 50%.
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου για επενδύσεις µόνο σε ορεινές περιοχές.

 

Η PROTYPON θα σας ενημερώσει για την εξέλιξη και προκήρυξη των προσκλήσεων του LEADER και όλων των προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ. Κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται τα ενημερωτικά newsletter μας.

Η PROTYPON παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιχειρησιακών λειτουργιών με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της επεξεργασίας, διάθεσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, των συστημάτων ποιότητας, της ιχνηλασιμότητας, καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος.