Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, έφυγε ξαφνικά λόγω ανακοπής καρδιάς ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, ένας άνθρωπος που σημάδεψε και καθόρισε με την παρουσία του το χώρο της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος ήταν ένας εκ των εμπνευστών του συστήματος πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και του AGROCERT καθώς και συμμετείχε στη συντακτική ομάδα του προτύπου AGRO 2. Μεθοδικός, εργατικός και ακούραστος ήταν από τους ανθρώπους που πραγματικά «χάραζε δρόμους» όπως ο ίδιος ήθελε να λέει, τους οποίους ακολουθήσαμε και ακολουθούμε όλοι οι υπόλοιποι που ασχοληθήκαμε επαγγελματικά με το χώρο αυτό ακόμη και σήμερα.

Προσωπικά του οφείλω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στο συγκεκριμένο χώρο, διότι ήταν ο άνθρωπος που μου μίλησε πρώτη φορά για την πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων (2001), επέλεξε τη μεταπτυχιακή μου διατριβή με τίτλο «Πιστοποίηση Φρούτων & Λαχανικών στην Ελλάδα» (2002-MSc Food Industry Management & Marketing-Imperial College), ανοίγοντας μου επαγγελματικούς ορίζοντες στην EUROCERT, τον πρώτο τότε ιδιωτικό φορέα πιστοποίησης.  

Θα τον θυμάμαι πάντα για το χιούμορ του, την οξυδέρκειά του, την πολυπλοκότητα της σκέψης του και θα του οφείλω πολλά.

Καλό ταξίδι κ. Γιώργο…

 

Γιάννης Καλτσής