Η PROTYPON συμμετείχε στην Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) του ΥΠ.Α.Α.Τ. με θέμα “Οι εναλλακτικές καλλιέργειες ως διέξοδος στην οικονομική κρίση”. Η Ημερίδα διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 22/01/2016 στις εγκαταστάσεις του Ι.Γ.Ε., στο Κτήμα Συγγρού.

Ομιλητής για την PROTYPON ήταν ο κ. Τρύφωνας Παπαντωνίου, MSc Γεωπόνος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργων, με θέμα “Πηγές χρηματοδότησης στον αγροτικό τομέα” και παρουσίασε αναλυτικά το σύνολο των δραστηριοτήτων χρηματοδότησης στον πρωτογενή και δευτερογενή αγροτικό τομέα, τόσο μέσω του ΥΠ.Α.Α.Τ., όσο και από άλλους δημόσιους και ευρωπαϊκούς φορείς.

Οι υπόλοιπες ομολίες από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εκπροσώπους συναιτεριστικών φορέων και επιχειρήσεων, αφορούσαν τις δυνατότητες και προοπτικές επένδυσης στις εναλλακτικές καλλιέργειες, τους όρους και τις απαιτήσεις παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, καινοτομίες στα παραδοσιακά τρόφιμα, συμβουλές επιτυχημένης επικοινωνίας για τα αγροτικά προϊόντα, στοιχεία για την καλλιέργεια και τα προϊόντα της κρανιάς και της στέβιας και κατευθύνσεις ως προς την σωστή και επωφελή οργάνωση των παραγωγών, σύμφωνα με το παράδειγμα του πρότυπου αγροτικού συνεταιρισμού “Στέβια Ελλάς”.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό, έγινε και μια σύντομη αναφορά στην σημαντική B2B συνάντηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Σύνδεσμο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γερμανίας BUV (Τρίπολη, 30/01/2016).

Την Ημερίδα παρακολούθησε σημαντικός αριθμός ενδιαφερόμενων και ανταλλάχθηκαν εποικοδομητικές απόψεις. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για τις προοπτικές επενδύσεων στις εναλλακτικές καλλιέργειες και στα προϊόντα τους, αλλά και για τις αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχονται στις οργανώσεις παραγωγών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments: (1)

Καλησπέρα, μπορεί να γραφτεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει? Είμαι κλειδαράς γλυφάδα αλλά και κλειδαράς Αργυρούπολη, κλειδαράς Άλιμος και κλειδαράς Ελληνικό και σας έχω δει πολλές φορές στο youtube. Και είχα δει κάποτε ένα τέτοιο συνέδριο στην Αθήνα που ήταν οργανωτής ο Κος Δημητρίου.  Τώρα βλέπω θα μιλήσετε για τα νέα ESPA μικρών επιχειρήσεων. Αν μπορώ παρακαλώ ενημερώστε με, έχω στείλει και mail στο site σας. Ευχαριστώ.